Hvilken hylle ligger du på?

Kristin Langnes ligger på hylla

«Jeg føler meg helt lagt på hylla!» Dette utsagnet kom fra en kvinne jeg jobber med, og som forteller en historie du kanskje vil kjenne deg igjen i. Kan jo være helt greit å ligge på hylla en stund, hennes problem var at hun følte at hun lå på feil hylle ! En nedbemanning med sluttpakke hadde gitt henne muligheten til å ta en pause fra en stressende hverdag i krevende jobb. Hun kunne være en ekstra ressurs hjemme slik at alle fikk roligere dager. Mannen tjente godt og hun ble, uten å ha tatt en bestemmelse om det, hjemmeværende – i en falsk trygghet. «Jeg lot meg utnytte», sier hun, «sjåfør, vaskehjelp, altmuligkvinne – you name it».

Så kom tiden da familien ikke trengte henne så mye – et veiskille hvor hun kunne bestemme veien videre selv. Et helt nytt landskap – ikke bare et fullstendig forandret arbeidsmarked – det er også nytt å kunne bruke tid og penger på seg selv. Hun opplever at det ikke er så lett å bli innkalt på intervjuer som tidligere, til tross for lang og bred erfaring hun vet etterspørres. På NAV er forslaget å gå på CV kurs og søke jobb på sykehjem. Hun blir gående hjemme, uvant med å bestemme selv, føler seg fortapt og ensom. «Lost in transition» sier hun da kom kommer til meg.

Men denne damen har guts! Til tross for manglende støtte fra familie og omgivelser kjenner hun på kraften av egne valg og evnen til å få ting til å skje. Hun drømmer om å skape sin egen bedrift! Hun vil koble all sin erfaring og kompetanse inn på et område hun brenner for OG elsker å jobbe med!
Give it a try
Det er selvsagt ikke bare å knipse i fingrene og så har man en fiks ferdig bedrift – en bedrift bygges steg for steg. Men altfor mange gir slipp på drømmen om egen bedrift uten å gi det en sjanse, utfra mange slags frykter. Denne kvinnen velger å sjekke ut sitt potensiale og passion mot mulige forretningsidéer – uten å måtte ta store og vanskelige valg med en gang.

Det er dette som gjør at jeg elsker jobben min! Norge har ikke råd til å sløse bort ressurser, og det er stor fokus på å få oss seniorer til å jobbe lengst mulig. Jeg holder en knapp på å satse på egen bedrift og brenner for å bidra til at godt voksne henter sine ressurser og sin erfaring ned fra hylla og resirkulerer det inn i sin egen bedrift.

Har du også mer igjen å gi ? Drømmer du om  å gjøre en forskjell ? Vil du teste ut en forretningsidé? La oss ta en kaffe !

 
 

KLIKK HER FOR GRATIS SAMTALE!