Return on your Character

Ulike yrkesgrupper

Integritet – Tilgivelse – Ansvarlighet – Medfølelse – hvilken yrkesgruppe forbinder DU med disse verdiene? CEO for et stort internasjonalt selskap var ikke det jeg tenkte på for å si det sånn…Man kan da ikke skape lønnsomhet utfra disse prinsippene?

Vel – for meg var det utrolig oppløftende å lese boka Return on Character – The Real Reason Leaders and Their Companies Win. Der beskriver Fred Kiel fra det amerikanske konsulentselskapet KRW International resultatene av deres forskning på sammenhengen mellom topplederes karakterstyrke og virskomhetens lønnsomhet.

I boka avlives mange myter om toppledelse, og de beskriver fremtidens lederskap – en type lederskap verden etter min mening skriker etter! Han skiller mellom Self-Focused CEO’s og Virtuoso CEO’s og påviser en direkte sammenheng mellom karakterstyrke og lønnsomhet – og motsatt – hvordan Self-Focused CEO’s kan skade virksomheten – utrolig spennende for oss som er leie av å høre om hvor viktig det er å overbetale ledere og premiere dem riktig godt når de mislykkes !

Tenk deg en verden hvor våre toppledere, både innen politikk og næringsliv, praktiserte disse verdiene – hva ville vært annerledes da? Hvordan ville nyhetsbildet sett ut?

Å jobbe med verdier er super-spennende og viktig – allikevel er det mange som slurver med det. Ikke sjelden snakker jeg med mennesker som har definert verdier – men – mange definerer ikke hvordan de skal bli synlig i handling. Her et eksempel på kriterier fra Return on Character (ROC) :
Matrise med verdier

 

 

KLIKK HER FOR GRATIS SAMTALE!